Ontwikkeling ZuiderLei

Geplaatst op 02-12-2016

Je wordt wakker, slaat de gordijnen open en met het geluid van het kabbelende water op de achtergrond, kijk je uit over de prachtige oevers van 'De Lanen'. In een mooie, rijke, groene omgeving, waar je altijd optimaal geniet van pure rust, voel je je gelijk thuis aan de Waterkant, de Laantjes of de Singel.

Hartelijk dank voor uw belangstelling in ZuiderLei. Op deze droomlocatie in De Lanen ontwikkelt AM bv circa 120 woningen. Een divers aanbod in vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap- en forse rijwoningen.

Deze prachtige woningen worden ontworpen door drie verschillende architectenbureaus:

Het aanbod in ZuiderLei

  • Wonen aan de Waterkant
    agNOVA architecten te Amersfoort | Joris te Witt
  • Wonen aan de Laantjes
    Architecten aan de Maas te Maastricht | Maarten Otten
  • Wonen aan de Singel
    Bedaux de Brouwer Architecten te Goirle| Pieter Bedaux

Architect aan het woord:
Joris te Witt

Sinds 2002 werkzaam bij ag NOVA architecten en sinds 2010 partner.

De Lanen heeft de ambitie een echte dorpse uitstraling te krijgen. Dit komt niet alleen door de diversiteit in woningen tot uitdrukking maar met name ook in de stedenbouwkundige opzet. De locatie langs de waterkant, heeft op zichzelf een enorme kwaliteit. Niet alleen is er uitzicht over groen en water, dit is ook nog eens de zuidzijde waar de bewoners heerlijk in de zon kunnen zitten.

De uitdaging bij deze plek ligt erin om zoveel mogelijk de kwaliteit van dit uitzicht te benutten en de privacy van de bewoners te borgen. De woonkwaliteit betreft niet alleen de woning maar vooral ook de direct aangrenzende buitenruimte aan de waterzijde. Om deze kwaliteit optimaal te benutten hebben wij 'buiten-kamers' aan elke woning gemaakt. Deze 'buiten-kamer' bestaat uit een groot terras aan de voorzijde van de woning. Op dit terras staat een pergola-constructie die per woning varieert. Deze constructie geeft vorm aan de aangrenzende buitenruimte.

De hoge kozijnen in de woonkamer maken dat deze vanzelf overgaat in de 'buiten-kamer'. Het hekwerk op de terrassen blijft laag, circa 70 cm, en bestaat uit smalle lamellen-hekken. Deze hekken maken dat er altijd zicht is vanuit de woning op het groen en het water maar dat wanneer men langs de gevels kijkt het hek meer gesloten is waardoor privacy wordt verkregen en ook het zicht op de terras-aankleding wordt beperkt.

Wij hebben gekozen om een duidelijk verdeling te maken tussen Wonen aan de Singel en het achtergelegen oevermilieu (Wonen aan de Waterkant & Wonen aan de Laatjes). Dit komt in de architectuur en materialen tot uitdrukking. Wij hebben gekozen voor licht tot wit metselwerk gecombineerd met geverfde bakstenen. Hierdoor ontstaat een mooi contrast met de groene omgeving. Om af en toe dit geheel te onderbreken zijn er enkele uitzonderingen, de 'specials'. Deze specials wijken af in vorm en materiaal en kleurgebruik en zijn antraciet van kleur.

Wij proberen altijd een woning zo te ontwerpen alsof het je eigen woning zou zijn, we moeten er zelf willen wonen. Daarnaast kijken wij ook naar het mogelijk maken van goede indelingsopties, zodat de toekomstige bewoners van hun woning de plek kunnen maken die helemaal bij hun past.


Sneak preview ZuiderLei: Wonen aan de Waterkant & Wonen aan de Laantjes

De planning
vaststelling verkaveling & ontwerp
Indicatie: tot en met eerste kwartaal 2017

Start verkoop eerste deelproject
Indicatie: voorjaar 2017

Start bouw eerste deelproject
Indicatie: 2017

Belangstelling in ZuiderLei?
Door uw inschrijving houden we u automatisch op de hoogte van alle ontwikkelingen. In een volgende nieuwsbrief kunt u rekenen op een aangepaste situatietekening.

  • Ontwikkeling ZuiderLei

“Zuiderlei, Nieuwbouw in Rosmalen”

Contactgegevens Zuiderlei

Boumij Makelaars BV
Makelaar

Boumij Makelaars BV

Het Waare Huis
Makelaar

Het Waare Huis