Startsein voor De Lanen: nieuwe woonbuurt in De Groote Wielen

Geplaatst op 14-07-2016

Op donderdag 14 juli geven de vertegenwoordigers van bouwbedrijf AM, Hoedemakers bouw en ontwikkeling en Van Wanrooij projectontwikkeling namens alle projectontwikkelaars, met de onthulling van het bouwbord het startsein voor de bouw van woonbuurt De Lanen. In dit nieuwe deel van De Groote Wielen komen in totaal bijna 800 woningen.

Eric Logister, wethouder Stedelijke transformatie, Grondbeleid en Wonen van de gemeente ’s-Hertogenbosch: “Ook in deze nieuwe loot aan de stam van de wijk hebben we het hoge kwaliteitsniveau en de focus op woonplezier vast kunnen houden. Het wordt een prachtige kindvriendelijke buurt met een informele, bijna dorpse uitstraling.”

Eenheid in verscheidenheid
De Lanen neemt een bijzondere plaats in binnen De Groote Wielen. Het is het eerste deelplan aan de noordzijde van de waterplas en op loopafstand van de Maas. De buurt grenst aan de Blauwe Sluisweg en wordt aan de zuidzijde omsloten door de waterplas en het (toekomstige) park aan de oostzijde. In het plan voor De Lanen is gezocht naar een mix van diverse woningen voor verschillende doelgroepen. Dat is één van de redenen dat we De Lanen met verschillende ontwikkelende partijen uitwerken. Hiermee sluiten we aan bij de visie van de gemeente ’s-Hertogenbosch: ‘eenheid in verscheidenheid’.”

Werkzaamheden gestart
Een aantal maanden geleden is gestart met het bouwrijp maken van De Lanen. De begroeiing is weggemaaid, riolering is aangelegd en de sloten zijn gedempt. Beetje bij beetje krijgt de noordzijde van De Groote Wielen vorm. Volgens planning wordt het zuidelijk deel van De Lanen eind dit jaar bouwrijp opgeleverd.

  • Startsein voor De Lanen: nieuwe woonbuurt in De Groote Wielen

“Zuiderlei, Nieuwbouw in Rosmalen”

Contactgegevens Zuiderlei

Boumij Makelaars BV
Makelaar

Boumij Makelaars BV

Het Waare Huis
Makelaar

Het Waare Huis